Home » D:News » Unul dintre fiii lui Osama bin Laden, expulzat din Franța pentru promovarea terorismului

Unul dintre fiii lui Osama bin Laden, expulzat din Franța pentru promovarea terorismului

Unul dintre fiii lui Osama bin Laden, expulzat din Franța pentru promovarea terorismului
Omar bin Laden. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.10.2024

Omar bin Laden, fiul lui Osama bin Laden, a fost expulzat din Franța după ce ar fi promovat terorismul în mediul online.

Omar bin Laden, fiul cel mare al fostului lider terorist Osama bin Laden, a fost expulzat din Franța în urma unei decizii administrative anunțate de ministrul de Interne, Bruno Retailleau.

Expulzarea a fost motivată de declarații considerate a ridica în slăvi terorismul, postate de Omar bin Laden pe rețelele de socializare în 2023, scrie TF1 Info.

Omar bin Laden s-a dedicat picturii

Omar bin Laden, în vârstă de 43 de ani, locuia în departamentul Orne din Franța de mai mulți ani, fiind căsătorit cu o femeie de origine britanică. În urma obligației de a părăsi teritoriul, emisă de prefectul din Orne, acesta a plecat de pe teritoriul francez, însă data exactă a plecării nu este cunoscută.

Ministrul de Interne a spus că justiția franceză a confirmat legalitatea expulzării, iar interdicția administrativă de intrare pe teritoriul național îi va interzice lui Omar bin Laden să revină în Franța.

Omar bin Laden a locuit în Franța din 2016 și s-a dedicat picturii. În 2022, a organizat mai multe expoziții, dar declarațiile recente i-au adus expulzarea. Retailleau a precizat că măsura a fost luată în interesul securității naționale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase